![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbaCZSTe-pN_McDBX8Izdpxl_WjctA05_VPOP4MePiucOz8shl3AOsVFvCrD3JesuAUux7J5OL-mDSZQDDRfLJ6brQMNeBl94BvuKE4x706obEcO7gRkGSjjQsxcqaJmmOt9e7eUxY6U0/s320/jaanuar+2010+005.jpg)
Aga lisaks burksi tellimusele rõõmustas vanem L-laps mind veel sellega, et tellis tänaseks KEEKSI. Seda juhtub meil maru harva, et konkreetne soov edastatakse.
Otsisin siis ideid nii raamatutest kui veebist. Kirjutasin vist kohe neli-viis retsepti välja (printerit ei saanudki tööle, no ULME, ma ütlen, läppar on isand L-ga kaasas ja see meie kodune IT-majandus pärineb eelajaloolisest ajast).
Aga keeksi valisin lõpuks Ida Savi "Saiad,koogid,pirukad" raamatust, sest mulle oli jäänud mulje, et mu kõige pirtsakamale järeltulijale mooniseemned maitsesid (mulje muidugi oli petlik :D).
Moonikeeksiks läheb vaja:
100g võid
150 g suhkurt
4 väiksemat-keskmist muna
180 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
4 spl mooniseemneid
1,25 dl piima
Vahustasin või ja suhkru, lisasin ükshaaval, vahustades munakollased, seejärel mooniseemned ja seejärel vaheldumisi piima ja jahu-küpsetuspulbrisegu. Teises kausis vahustasin munavalged ning segasin ettevaatlikult taignasse.
Küpsetasin 160C (pöördõhk) juures 50 minutit.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYv-mh3k-TyvRxYFHkT57GIfowAZwzKhRpMVet_HKIzpdjRUd9BybnNylFFBgsxmxEXcc-45LebwxRM3OAdG5joLrW0dDN0hvijomEHRe-jRFGlXWLjuMpfMVoPHglr2ScoNeDyTh-JtU/s320/jaanuar+2010+002.jpg)
Need kes keeksi sõid, need kiitsid. Mulle endale ka maitses!
1 kommentaar:
Kirsike, ma tegin seda ka paar nädalat tagasi (vt retsept 9696), aga vähendasin suhkru ja piima kogust ja kasutasin suuri mune. Väga mõnus oli :)
Postita kommentaar