![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5tgOc5_dn9mrvNvV6kBImTBcYQv8u1F6oLOa_8z-c3ZkOt4pb1BViibjZxqHVt1PDye8OKOqJ7BptpgRZMMwCu-BM2cGVhgX0KIg0w_tH2MAfFSg-p6Zc9UqEpszGDRivStRS1nPPgtE/s200/s%C3%B6%C3%B6k+342.jpg)
1.5 dl vett
50g võid
0,25 tl soola
1.5 dl nisujahu
2 muna
Täidise jaoks
1 tuunikakalakonserv
50 g toasooja võid
100 g toorjuustu
4 spl vahukoort
soola-pipart
Keedutaigna jaoks mõõtsin vee, või ja soola potti ning kuumutasin keemiseni. Võtsin poti tulelt, valasin sisse jahu ja segasin korralikult läbi. Panin poti uuesti tulele ning kuumutasin segades, kuni tainas lõi poti küljest lahti.
Lasin veidi jahtuda ja siis kloppisin ükshaaval juurde munad. Koogipritsiga pressisin väikesed pallikesed plaadile ning küpsetasin 2ooC (pöördõhuga) ahjus 10 minutit, siis alandasin kuumust 180C-ni ja küpsetasin veel 10 minutit, kuni keedutainapallid olid kenasti kerkinud ja läbi küpsenud. Lasin tuuletaskutel avatud uksega ahjus jahtuda. Tuunikalatäidise valmistamiseks nõrutasin kalakonservi ning segasin toasooja toorjuustu ja pehme võiga ühtlaseks. Lisasin sidrunimahla. Seejärel lisasin vahustatud rõõsa koore (jube tülikas on nelja spl-i koort vahustada :P) ning maitsestasin soola-pipraga.
Täidise pressisin koogipritsiga tuuletaskusse, ma ei lõiganud tuuletaskul kaant pealt, vaid pistisin koogipritsi otsa tuuletaskusse ja pressisin tasku täidist täis.
Minu maitse jaoks ülimalt head suupisted! Kreemjas täidis mõnusalt soolakas taskus. Isand Lind oma komplimentide-kitsiduses ütles ainult, et väga head. Kusjuures tundis küpsemise ajal muret, et äkki oli taigen liiga vedel, et koogipritsi jooned ära kadusid! Mitte ei osanud vastata, kas taigen oli liiga vedel või koogipritsi otsik vale.
Järgmine kord teen magusaid tuuletaskuid ja teise koogipritsiotsikuga :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar