![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitDRvj9_ldyDyH4uJw4-CpehKS4corQt-gwuw7UzcopRQfIjnyXuS2U6HmalQKAPfQrNJvIENvhPCbQLyFSQfwa_NvI9Aa_ovd92F9k9EYx9nPp1pCTIOwo9HFgjksAWpr5wfujD9zwy8/s280/s%C3%B6%C3%B6k+219.jpg)
Vaja läks:
25 g pärmi
3 dl piima
2 spl suhkrut
1/2 tl soola (järgmine kord paneks natuke rohkem soola)
75 g sulavõid
7 dl jahu
1 tl kardemoni (algretseptis oli kardemoni vähem, aga meile meeldib kardemon)
Täidiseks läks vaja
400 g kohupiima (Tere pasta)
kaks kotikest vaniljekastme pulbrit (Ekström)
175 g sulavõid (suhkrut vastavalt vajadusele).
Lahustasin pärmi käesoojas piimas, lisasin
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYsC7AJMywgw63K3eVhMYks9R5xseqXqzeACP4xINh3S3eP6aJ6YBjf4HHoFXxR6-FH-D1VaORbIZwujkwvxCnCajxhVCytYO1Jk8NT7aAHc817jJu3zQh2bOoUPTVBL2L8PlzEpdlpQQ/s280/s%C3%B6%C3%B6k+221.jpg)
Lõikasin taignale sisselõiked ja põimisin üle ühe täidise peale ja keskele kokku.
Lasin veel ahjuplaadil kerkida, umbes 15 minutit, määrisin pealt munaga ja küpsetasin 190 C pöördõhu juures 25 minutit.
Valmis stritslitele raputasin peale tuhksuhkrut. Mõnusalt õhuline pärmitaigen oli ja täidis meenutas Dallase saia täidist, millest ma olin aastaid tagasi suures sõltuvuses :D Seega pole ime, et ma stritslitega rahule jäin.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar