neljapäev, 6. november 2014

Tempura hiidkrevetid, aitäh Kadri Tran!

Midagi lihtsamat ei ole vist olemas :) kui muidugi kõike täpselt õieti teha!
Ostad tiigerkrevette, 21/25 suurusega ja puhastatud ja külmutatud ka. 
Muidugi peab vist teadma seda kohta ka, kust sellist eluhead krevetisaba osta saab. Me oleme erinevatest kohtadest palju ostnud, aga sellist pole veel saanud. Igatahes, tellin üsna varsti jälle:)
Siis ostad tempurajahu ja panko ja õli.
Eelmisel õhtul paned tiigerkrevetid sügavkülmast tavalisse külmkappi sulama. 
Sätid õli potti, segad kokku tempurataigna - pulber ja jää!külm vesi või mullivesi (mul oli jääkülm mullivesi). Taldrikusse valad panko. Õli ajad nii kuumaks, et proovitükk porgandit säriseks.
Ja siis nii, et krevett taignasse, pankost läbi ja õlisse. Küpsetad kuldpruuniks ja paberile nõrguma. Teed täpselt nii palju, kui toorainet jätkub. Mul sai panko enne otsa kui krevetid:) 
Sööd magusa tsillikastmega. Vahet pole kas soojalt või külmalt. 
Mulle ikka väga maitsevad! Ülejäänud pere jonnis. Üks sellepärast, et tsillikaste piprane, teine sellepärast, et raiskasin sellise asja peale krevette, selle asemel, et teha tavalisi küüslaugu-tsillikrevette. Ütlesid, et ei maitse. Mul oli isegi selle üle hea meel, sest nii oleks kõik mulle jäänud.  Aga tegelikkus oli see, et üks jonnijatest sõi peaaegu kõik üksi ära.

Aitäh Kadri Tranile, kes meile Kalamaja Kokaklubis selliseid krevette tegema õpetas ja muidugi eriline tänu selle eest, et ta meile krevetimüügikohta soovitas! 

Ja kui mul on siin nüüd miskit valesti, siis ma lihtsalt praegu ei suuda kiiruga leida retseptivihikut, mille sa meile andsid. Ma tean, et ma panin selle kuskile kindlasse kohta, millegipärast ma arvasin, et see kindel koht oli teiste retseptide juures, aga vot, ilmselt tundus mõni muu koht loogilisem tol hetkel. Või siis on keegi kuri inimene selle meelega mu eest ära peitnud :)